Blog


THE HANDSHAKE
First released 3 March 2014

Is now available on vinyl for the first time!

Order here:
www.shop.10fingers.dk/album/the-handshake

Buy digitally or float with the stream:
Apple Music: https://goo.gl/5CG78E
Google Play: https://goo.gl/J69Txp
Spotify: https://goo.gl/goLzvh
Tidal: https://goo.gl/xQTziq

Vores favorit gal pal Annelene kom forbi studiet i dag og forkælede os med en masse violin! Det er violinens debut i BSC-regi, så det er utvivlsomt en stor dag for alle!

Udover et par timer med Annelene og hendes violin, fik vi også indspillet trompet med Søren, som gjorde det ganske fantastisk! En god dag alt i alt!

#music #recording #producing #studio #studioporn #studiolife #violin #microphones #microphone #mics #akg #violinplayer #happy #happyface #instagood #instadaily #violinist #big #sky #country #bsc #bsclp3 @annelenetc

Vi et faldet helt af på den, når det kommer til at tage digitalt bevis for vores gøren og laden. På den vis er vi også ret vintage. Stenen ruller dog fortsat og i hastig fart! I tirsdags var vi tre timer I ringen med Gunnar og i går havde vi endnu en session med Kaptajn Villads.

Gunnar krydrede numrene med noget varmt, norsk orgel- og klaverspil og Villads dryssede endnu en solo eller ti ud af ærmet. Ja tak!

Her får I et billede fra stuen, hvor nogle flere akustiske spor netop nu bliver lagt ind på harddisken! Det er jo mandag!

Så har der atter været familieforøgelse! Denne smukke jumbo (vintage, naturligvis) har taget hele turen fra USA, for at velsigne os her i Esbjerg med sin smukke klang. Vi glæder os allerede til de næste mange guitarspor, som nu bliver en hel del sjovere!

Kaptajn Villads kom på besøg! I går var det Villads' tur til at gæste hjemmestudiet og vi havde et par fornøjelige timer i selskab med hans gode, gamle Guild. Tre numre blev det til i denne ombæring og det tyder rigtig, rigtig godt!

I dag tog vi turen til smukke Aarhus for at indspille med Mads. Vi fik os en øl, en snak og en masse lapsteel! Fire numre blev det til i denne omgang og vi glæder os allerede til næste session i Oktober!

📷 Anders Steen Sørensen

Hver dag består af nye toner og klange! Vi afslører ikke for meget ved at sige, at det bliver endnu guitarplade. Spansk guitar, western guitar (parlor, dreadnought og jumbo), 12-strenget guitar, el-guitar, el-guitar med Nashville-tuning osv. osv. Her får I et skud fra i dag, da der blev indspillet endnu en mængde overdubs. Det bliver pissegodt!

Stort tillykke til MEDICINE MAN, som i dag kan fejre sin tre-års fødselsdag! MEDICINE MAN blev oprindeligt udgivet den 15. september 2014 og var den første udgivelse, som vi selv producerede fra start til slut.

Giv MEDICINE MAN et genlyt her:
http://shop.10fingers.dk/album/medicine-man-ep

Alle numre fra MEDICINE MAN blev senere udgivet på MOVEMENTS - endda på trefarvet vinyl! Der er stadig få eksemplarer tilbage af MOVEMENTS her:
http://shop.10fingers.dk/album/movements

Det er på en måde lidt ironisk at vi er så tavse for tiden, for vi har faktisk aldrig været mere aktive med musikken end vi er lige nu. De sidste to måneder har der været ret så travlt i snedkeriet og vi har skrevet intet mindre end 23 nye sange. Der er altså nok at tage fat på og hver dag er fyldt med nye toner og klange!

I går var ingen undtagelse da David (Sleepless) kiggede forbi privaten sammen med sin Prophet. Vi fik indspillet en masse varm synth på to skæringer og det løftede niveauet gevaldigt!

Vi glæder os rigtig, rigtig meget til den her plade og går alt efter planen, så er der ny lyd inden året er omme. Vi har simpelthen aldrig lyt bedre!

THE HANDSHAKE
First released 3 March 2014

Is now available on vinyl for the first time!

Order here:
www.shop.10fingers.dk/album/the-handshake

I vores spæde begyndelse var der altid et par stykker som vi kunne regne med at se ude i salen, når vi spillede koncert. En af dem var Jesper, som er ejer af Bogormen i Esbjerg - en af Danmarks absolut fedeste pladebutikker.

Jesper er med sine egne ord mere begejstret for vores tidlige lyd, da den blandt andet minder ham om The Stooges - og det er jo slet ikke en tosset sammenligning!

Det var derfor med særlig stor glæde at vi i går endelig kunne give Jesper sit længe ventede eksemplar af THE HANDSHAKE.

Som den guttermand han er, så købte Jesper også en tiendedel af vores lille oplag, så er man i Esbjerg er det fluks ned til Bogormen hvis man vil erhverve sig et eksemplar!

En stor tak til Jesper for den klippefaste støtte - vi håber at den er ventetiden værd!

Efter det store pakkeræs var det tilbage på pinden! Aftenen i går blev brugt på analyse og arrangement af kor til LP3. Som det kan høres er vi blevet inspireret af en af de helt store. Christoffer er manden med de gyldne ører - stor tak for indsatsen!

Hvem kan gætte hvad vi helt præcist lytter til her? Vi kan da godt sætte et eksemplar af LP3 på højkant bare for at gøre det lidt spændende!

Her går det godt! Dagens andet hold af THE HANDSHAKE på vinyl er nu på vej med posten til alle som har forudbestilt - det her har vi glædet os rigtig, rigtig meget til!

I går var en af de dage som vi har set frem til i meget lang tid! Gode, gamle Martin Meincke satte tal på alle 200 eksemplarer af THE HANDSHAKE og de første kopier er nu pakket og klar til afsendelse. De af jer som har forudbestilt et eksemplar modtager besked når jeres bestilling er på vej!

Øjebliksbillede fra gårsdagens anden session. Nichlaes kiggede forbi og han tog naturligvis sin basun med. Det er alt for længe siden vi sidst har været i studiet sammen og efter tre timer bag mikrofonen lyder de nye numre lige pludselig meget mere hjemlige og bekendte. Det er en god følelse! I dag skal der finpudses på de nye spor og så er det ellers weekend!

Mads er tilbage bag tønderne til anden omgang af trommer til LP3. Det er dagens første ud af tre sessions, som udover trommer er basun og klaver. Det er allerede en produktiv dag!

Så kom dagen endelig! 200 nytrykte eksemplarer af THE HANDSHAKE er nu landet og venner, den lyder skidegodt! Selvsagt var vi en smule bekymret for om der atter engang ville være problemer med trykket, men heldigvis slipper vi med skrækken.

Vores gode, gamle ven Martin Meincke har sagt ja til at sætte sin smukke, sirlige håndskrift på pladerne, når de lige om snart skal håndnummereres. Når det er gjort skal pladerne pakkes med alle de gode vedlæg og extra godter.

Så der er altså lidt vej endnu, men vi skulle gerne nå det til d. 3. august, præcis tre år og fem måneder efter den digitale udgivelsesdato.

Vi håber denne nyhed gør jeres fredag lidt extra god. Det blev den i hvert fald her hos os og vi kan nu endelig afrunde dette vanvittige og lange kapitel med vores debutplade.

Forudbestil THE HANDSHAKE her:
www.shop.10fingers.dk/album/the-handshake

Så skulle det være ganske vist! I morgen bliver 200 nytrykte eksemplarer af THE HANDSHAKE sendt fra Frankrig og vi glæder os naturligvis helt enormt meget til at modtage dem.

Vi krydser alt hvad vi kan i håbet om, at alt er gået godt med produktionen denne gang - det har været tre lange år!

Forudbestil dit eksemplar af THE HANDSHAKE her:
www.shop.10fingers.dk/album/the-handshake

I dag var Snæbjörn forbi studiet for at krydre alting med noget varm og støvet sax. Job well done! Snart er det tid til en IPA!

Så er det præcis et år siden at RUN, tredje og sidste single fra MOVEMENTS, fik sin præmiere.

Den storstillede video fra Stefano Leone kan sagtens tåle et genkig og sangen tager naturligvis heller ikke skade af endnu et lyt.

Hør og se RUN via det oprindelige opslag her:

Det har været en varm dag i Esbjerg - og det ses ganske tydeligt! Som altid når solen bager ned over land og by, så får vi en ubændig trang til at skrive og indspille nyt materiale. Denne sommer er ingen undtagelse og vi er nu så småt i gang med plade nummer tre!

Et minimalt trommesetup kan sommetider gøre underværker og i dag har vi kun haft gang i fire mikrofoner - vi plejer ellers mindst at have gang i 10 af slagsen! Rummet er også mindre i denne ombæring, da vi gerne vil have en mere intim og "ligepå-og-hård"-lyd på denne plade. Mads var varm bag sættet og vi har fået to numre i kassen indtil videre!

Det lyder allerede forrygende - selvom der er laaang vej endnu! I skulle blot vide, at vi stadig er i live - and kickin'! God fredag derude!

THE HANDSHAKE
First released 3 March 2014

Will soon be available on vinyl for the first time!

Pre-order here:
www.shop.10fingers.dk/album/the-handshake

Det er simpelthen ikke til at fatte, men efter tre (og et halvt) lange år, er THE HANDSHAKE endelig blevet trykt påny! Der er sket meget i vores orkester siden den vinter på Rømø, hvor vi indspillede grundsporene til denne plade, men der er nu altid noget særligt over "den første plade".

Efter modtagelsen af fejltrykket i 2015 regnede vi egentlig ikke med, at vi skulle modtage THE HANDSHAKE igen. Derfor valgte vi at genindspille en række af numrene, som senere blev udgivet på MOVEMENTS i 2015.

THE HANDSHAKE er en markant anderledes udgivelse, som er meget mere rå og upoleret end vores senere udgivelser. Den var altså startskuddet til mange ting - nu en slags sort får - men dog stadig et kært barn!

Inden længe modtager vi altså atter 200 eksemplarer af pladen - og vi krydser alt hvad vi kan i håb om, at intet er gået galt i produktionen denne gang! Vi tvivler på at mange orkestre har oplevet så tåbelig en proces som denne, så vi er selvsagt lykkelige for snart at være omme på den anden side!

Vinyludgivelsen af THE HANDSHAKE består af et styk vinyl (160g virgin vinyl), et styk indlæg (med sangtekster og credits), to klistermærker og en downloadkode. Ren forkælelse og nok at glæde sig til!

For at gøre det hele ENDNU mere specielt, så vedlægger vi lidt godt i de første 100 eksemplarer. I disse medfølger indlæg og downloadkode fra den aldrig udgivede MEDICINE MAN EP, som ellers var planlagt til at skulle udgives på vinyl i 2014. Denne vinyludgivelse blev dog aldrig til noget, men vi nåede alligevel at modtage de medfølgende tryksager.

Har man allerede forudbestilt et eksemplar af THE HANDSHAKE kan man være ganske rolig - I er naturligvis skrevet op til et af de specielle eksemplarer!

THE HANDSHAKE kan forudbestilles her:
www.shop.10fingers.dk/album/the-handshake

Back in blue! Der er nyt materiale på vej...